Тиждень циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки

брейн рингу English is easyЗ метою розвитку інтелектуальних, мовленнєвих та творчих здібностей студентів, формування позитивної мотивації до вивчення іноземної мови та в рамках тижня циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки, 12 квітня 2019 року для студентів 1-2 курсу Козелецького коледжу ветеринарної медицини БНАУ заняття з англійської мови були проведені у формі брейн-рингу “English is easy!”. Для проведення гри були сформовані команди, учасники яких, виконуючи цікаві завдання, мали змогу повторити та закріпити вивчений матеріал з тем «Вибір професії», «Їжа», «Природні катаклізми», «Спорт». Студенти практикували свої навички з усіх видів мовленнєвої діяльності.

Найактивнішими були студенти Супрун Максим, Демиденко Маргарита, Луговський Володимир, Ткач Магарита - група І-А (9), Лось Даша, Рубанка Іван, Павлюченко Анна, Костюк Вероніка – група ІІ-Б(9), Тумановска Єлизавета, Кислиця Максим, Савченко Юрій – група ІІ-А(9).IMG 0368

Головною метою навчання іноземної мови в навчальному закладі є розвиток особистості студента, здатного використовувати іноземну мову як засіб спілкування в діалозі культур. Інтерактивне навчання — це навчання, занурене у спілкування. Призначення інтерактивного навчання полягає у тому, щоб, по-перше, передати знання, по-друге, отримати здатність оволодіти іноземною мовою, по-третє, проявити свої творчі здібності. Одним з видів роботи, де студенти можуть не лише застосувати отримані знання, але й показати свої творчі здібності, є метод проектів. Проектна робота - вид роботи (переважно в групах), метою якої є підготовка кінцевого продукту англійською мовою. Мета цього виду роботи - дати студенту можливість виконати незалежну роботу, побудовану на знанні мови та уміннях і навичках, здобутих упродовж певного періоду вивчення теми. 

IMG 0372Практична мета виконання певної проектної роботи може базуватись на удосконаленні різних умінь та навичок. Деякі роботи вимагають більше практики усного мовлення, інші більше спрямовані на розвиток навичок письма, ще інші вимагають застосування певних артистичних здібностей. Якісь завдання більше підходять для індивідуальної роботи, інші - для роботи в парах або малих групах. Для студенті обираються такі завдання та методи виконання, щоб вони почувалися максимально комфортно. В Козелецькому коледжі ветеринарної медицини БНАУ студенти І та ІІ курсів також готують свої проекти, обговорюють тематику, підбирають матеріал, ілюстрації і презентують їх одногрупникам. Найпоширенішою формою роботи над проектом серед студентів коледжу є постери різної тематики. Галерея таких постерів з тем «Природні катаклізми» та «Світ живопису» і була представлена в рамках проведення тижня циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки.tsunamisalvador daliстінівка

Тиждень циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки продовжується. Студенти І курсу разом з викладачем історії Кобижчею Іриною Іванівною відвідали видатні пам'ятки архітектури Козельця, дізнались історію їх створення та цікаві легенди про минуле селища.

Містечко Козелець на берегах річки Остер за часів гетьманської України було центром Київського полку, про що нагадує будинок полкової канцелярії (1760).
Найвидатнішою місцевою архітектурною пам’яткою є величний собор Різдва Богородиці із дзвіницею (1766), започатковані графинею Н. Розумовською. Родзинкою чудового храмового інтер’єру є грандіозний, у сім ярусів, різьблений позолочений іконостас.
У 1656 р. місто одержало Магдебурзьке право. В 1663 р. затверджено герб Козельця. З 1669 р. Козелець – сотенне містечко Київського полку, з 1782 р. – повітове містечко Київського намісництва, а з 1802 р. – Чернігівської губернії, з 1923 р. – районний центр Чернігівської області.

Іншою визначною пам’яткою Козельця, пов’язаною з родиною Розумовських, є розташована на східній околиці Козельця садиба Покорщина, що належала сестрі Олексія і Кирила Розумовських Вірі Дараган – дружині козелецького полковника Юхима Дарагана.
Це доволі цікаве місце у Козельці для тих, хто цікавиться архітектурою дворянських садиб.козелецький коледж на екскурсії

Визначною пам’яткою цивільної мурованої архітектури другої половини XVIII ст. на Лівобережжі є будинок полкової канцелярії у Козельці, збудованої за проектом А.Квасова та І.Григоровича-Барського в комплексі з собором Різдва Богородиці.
Проста та напрочуд гармонійна в пропорціях будівля поєднує риси бароко і класицизму. Вона має вигляд двоповерхової прямокутної у плані кам’яниці на підвалі з ґанком, над яким влаштовано відкриту терасу, обведену аркадою на колонках.екскурсія Козелець

Серед інших цікавих місць Козельця привертає увагу Миколаївська церква, що була споруджена над берегом Остра на колишньому південному кордоні старовинної фортеці Козельця.
У конструкції та декоративному оздобленні церкви гармонійно поєдналися традиції народного будівництва та барокової архітектури. Також в архітектурно-декоративному рішенні Миколаївськоъ церкви просліджуються прийоми, характерні для класицизму.
Церква будувалася 4 роки, з 1781 по 1784 рр. Коштина побудову надали священник К. Тарловський і прихожани, церква була освячена на честь Святого Миколая.памятки архітектури Козельця

Ще одне цікаве місце Козельця – Вознесенська церква, побудована в 1866-1874 рр. Ця цегляна, п’ятибанна, хрещата в плані, з ризалітами споруда представляє зразок традиційної для Лівобережної України ХУП-ХУШ ст. архітектурної пам’ятки періоду «історизму». Досить самобутній храм.