Тиждень циклової комісії математичної і природничо-наукової підготовки

 IMG 7894Підготовка  спеціалістів ветеринарної медицини в Україні поступово набуває особливого значення, що пояснюється певною специфікою фахівців цієї категорії.

 Відомо, що ветеринарні спеціалісти безпосередньо мають справу з тваринним світом, тим самим опосередковано впливають на життя та здоров’я людини. Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та Закону «Про ветеринарну медицину», метою  ветеринарної освіти є підготовка конкурентоспроможного висококваліфікованого фахівця, здатного вирішувати професійні задачі у ринкових умовах (проводити оздоровчі, профілактичні, діагностичні, лікувальні роботи та ветеринарно-санітарну експертизу, надавати інші ветеринарні послуги).

 Становлення майбутніх спеціалістів відбувається не тільки на лекціях, семінарах,  і практичних заняттях,  а й позааудиторний час, в атмосфері вільного спілкування, праці і  дозвілля.

При цьому різні форми поза аудиторної та самостійної роботи дають змогу врахувати індивідуальні особливості студентів, їх схильності, освітні потреби, мотиви, пізнавальні та професійні інтереси.

Одним з традиційних видів такої роботи є тижні циклових комісій.

Основним завданням проведення тижня циклової комісії є:

- розвиток творчих здібностей та активізація розумової діяльність студентів коледжу;

- поглиблене  вивчення  навчальних дисциплін;

- творче сприйняття навчального матеріалу;

- інтеграція міждисциплінарних зв’язків

Так, з 5  по 12 лютого  2018 року в Козелецькому коледжі  ветеринарної медицина БНАУ проводився тиждень циклової комісії математичної та природничо-наукової підготовки. В рамках цього тижня було проведено багато різноманітних заходів.

5 лютого 2018 року Виставка стінівок з анатомії

Стінгазети були підготовлені студентами другого курсу.

Організатор виставки викладач анатомії Залужна Тетяна Станіславівна.

Мета  проведення виставки: виховання інтересу до обраної професії, розвиток ініціативи, студентської творчості, естетичного смаку та інтелекту.IMG 7852

IMG 7856

Робота з дозиметрами на території навчального закладу

Для роботи з дозиметрам були визначені студенти - консультанти  четвертого курсу Дергунова А., Запорожець О., Какун В. щедро ділились знаннями про будову і принципи роботи з дозиметричними приладами «Белла», «Синтекс», «Припять»,  пояснювали  порядок дозиметрії та  визначали  об’єкти дозиметричного контролю в коледжі. В заході приймали участь студенти, викладачі та співробітники коледжу.

Організувала і провела роботу з дозиметрами на території навчального закладу викладачсільс ькогосподарської радіоекології Петрова Надія Михайлівна.

Мета проведення заходу: розвивати критичне мислення; виховувати любов та бережливе ставлення до природи; формувати активну життєву позицію, екологічне мислення.IMG 7822IMG 7806IMG 7804

6 лютого 2018 року Відкрите заняття з фармакології

Згідно плану тижня циклової  комісії 6 лютого 2018 року викладачем Жванією Оленою Іванівною на четвертій парі в лабораторії фармакології для групи ІІ-Б (9) було проведене відкрите заняття з фармакології на тему: «Засоби, що діють на аферентні чутливі рецептори».

Мета заняття: ознайомити студентів з засобами, що збуджують чутливі нерви; вивчити їх механізм дії та застосування; набути навичок з виписування рецептів.IMG 7835IMG 7845IMG 7841

7 лютого 2018 року Дискусія на тему "Алкоголь і радіація"

алкоголь і радіаціяВідбувся в гуртожитку коледжу.  Його учасниками були студенти І-ІV курсів, які переглянули відео «5 міфів про радіацію», студентка Харківська Карина виступила з доповіддю, в якій розкрила вплив алкоголю, червоного вина і пива на виведення радіонуклідів з організму.

Поряд з цим було обговорено і взаємодію радіації і тютюнопаління. Учасники диспуту висловили свої думки, отримали компетентні відповіді на свої запитання.

Організувала і провела диспут з мешканцями гуртожитку викладач сільськогосподарської радіоекології Петрова Надія Михайлівна.

Мета проведення заходу: згадати історію аварії на Чорнобильській атомній електростанції; виховувати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо; привернути увагу до здорового способу життя; розвивати вміння робити висновки

8 лютого 2018 року Конкурс трав'яних чаїв "Фітобар"

В конкурсі приймали участь студенти другого курсу, які приготували запашні лікарські чаї. Студенти груп  презентували увазі глядачам по 3 види природних чаїв, а саме вишневий, малиновий, барбарисовий, м’ятний, ромашковий, полуничний, липовий, смородиновий і калиновий.

Журі оцінювало не тільки чайні напої, а й їх захист. Студенти співали, читали вірші, переповідали легенди про квіти, надавали рекомендації, як краще  вживати лікарські чаї, розповідали про корисні властивості  та  протипоказання до використання. Перше місце виборола група ІІ-А (9), друге – ІІ-А (11), третє – ІІ-Б (9). Організувала і провела конкурс «Фітобар» викладач фармакології Жванія О.І.

Мета проведення конкурсу: розвивати практичні знання, вміння та навички;  виховувати інтерес  до майбутньої професії;  розвивати естетичний смак,  почуття колективізму та взаємодопомоги.IMG 7861IMG 7862IMG 7881IMG 7873IMG 7883

9 лютого 2018 року "Анатомічна олімпіада"

В олімпіаді приймали участь всі студенти другого курсу, які вирішували завдання з  різних розділів анатомії і фізіології сільськогосподарських  тварин.

Підготувала завдання і провела анатомічну олімпіаду  викладач  Залужна Тетяна Станіславівна.

Мета проведення олімпіади: підвищення інтересу до  анатомії і фізіології сільськогосподарських тварин; поглиблення знань; професійна орієнтація.

Вітаємо переможця олімпіади! Це – Онищенко Дмитро! Бажаємо йому успіхів у навчанні, житті та  наступних перемог!IMG 7890IMG 7894

IMG 2018021312 лютого 2018 року "Економічна вікторина"

Економічна вікторина була проведена в актовій залі коледжу.

В економічній вікторині приймали участь студенти груп ІІ-А (9), ІІ-Б (9) і ІІІ-А (11).

У кожної групи було своя тема для підготовки та участі у вікторині. Студенти  ІІ-А (9) працювали над темою «Економічні відносини власності», група ІІ-Б (9) –  «Гроші. Товарно-грошові відносини», і група ІІІ-А (11) – «Ринок, як економічна форма суспільного  виробництва».

Вікторина складалась з таких конкурсів:

  1. Захист і презентація плакатів.

2. Відповіді на тестові завдання.

  1. Номер художньої самодіяльності.

Перше місце в економічній вікторині виборола група ІІ-Б (9), друге місце – група ІІІ-А (11), і третє місце –  група ІІ-А (9).

Підготувала завдання і провела економічну вікторину   викладач  Колесниченко Ганна Іванівна.

Мета проведення вікторини: узагальнити та систематизувати знання з економічної теорії; розвивати пізнавальний інтерес до економіки; кмітливість  винахідливість, творчі здібності; виховувати почуття відповідальності та поваги до суперника.

Отже, тиждень циклової комісії математичної і природничо-наукової підготовки був насичений цікавими заходами з таких навчальних дисциплін циклу як: анатомія, фармакологія, сільськогосподарська радіоекологія та економічна теорія, до яких було залучено широке коло студентів Козелець кого коледжу ветеринарної медицини.

Викладачі циклової комісії вдячні адміністрації коледжу, методисту, кураторам академічних груп за допомогу у проведенні тижня циклової комісії.

Шановні студенти – учасники тижня циклової комісії математичної і природничо-наукової підготовки, викладачі циклової комісії вдячні Вам за активну участь у підготовці та проведенні заходіIMG 7904в.IMG 7910IMG 7914IMG 7923IMG 7900IMG 7901